Džinas

Džinas – stiprus, kadagių uogų gėrimas. Senovės romėnai manė, jog šis augalas – amžinos jaunystės receptas. Džinas pavadinimas kilo iš olandų kalbos žodžio genever (oland. kadagys). Džinui gaminti geriausiai tinka ne visai sunokusios kadagio uogos, kuriose daug kvapnaus, gerai spirite tirpstančio aliejaus.
Gaminant džiną, svarbu tinkamai paruošti spiritą. Jis gaminamas įprastu rūgimo ir nepertraukiamos distiliacijos būdu. Gautas grynas alkoholis turi atitikti standartą – būti ne mažiau kaip 96 proc. stiprumo. Tuomet jis yra supilamas į varinius indus, kur maišomas su paruoštais augalais ir prieskoniais. Vėliau, kaitinat mišinį, spiritas garuoja, persismelkdamas augalų aromatais ir įgaudamas turtingesnį skonį. Pirmieji džiną pagamino olandai.
  
Draudimas importuoti spiritinius gėrimus iš užsienio šalių atvėrė galimybes kiekvienam britui užsiimti gėrimų distiliavimu ir gamyba. Greitai džinas tapo pigiausiu ir lengviausiai gaunamu gėrimu. XVIII a. viduryje jis tapo tradiciniu Senosios Anglijos gėrimu. Laikui bėgant, olandiškasis pavadinimas genever sutrumpėjo iki gin (džino).
 
 
Atstovaujami prekiniai ženklai
Mionetto
Henkell
Status
13
Finsky
Didikų
05
08
Dubliner
11
16
12
Luna Argenta
18
35 South
02
09
17
01
15
Drapier