Kalvadosas

Istorija

Kalvadosas – tai stiprus, aksominio skonio obuolių brendis, kilęs iš Normandijos. Kalvadoso likimas klostėsi nepavydėtinai, - gan ilgai jis buvo laikomas varguomenės žmonių gėrimu. Ir jeigu ne įkvėpta garsiausių prancūzų meno veikėjų Salvadoro Dali ir Luiso Bunuelio aistra, kurią  parodė visam pasauliui, kalvadosas būtų likęs kuklus regioninės virtuvės numylėtinis.
Kalvadosas geriamas iš konjako taurių arba baltojo vyno taurių, bet galimi ir kiti variantai. Pateikiamas kalvadosas turi būti kambario temperatūros. Norint pajusti tikrąją jo skonį, kuriame būtinai turi jaustis obuoliai, taurę su gėrimu būtina ilgai šildyti rankose, tarsi perduodant jai dalį savo sielos.
 
Įdomu... Pasak legendos, šio pavadinimo atsiradimas susijęs su XVI a. pab. nuskendusiu vienu iš Nenugalimosios armados laivu - El Salvadoru, kuris sudužo prie Normandijos krantų.  Pradžioje ši vieta buvo vadinama El Salvador, vėliau – El Kalvador ir pagaliau – Kalvadosu. Taip buvo pavadintas ir 1790 m. įkurtas departamentas.
 
Įdomu... Kalvadosas puikiai dera su daugeliu sūrių, įvairiais obuolių desertais. Iš jauno, dvejus ar trejus metus brandinto kalvadoso galima pasigaminti kokteilių; brandesnis itin tinka su rūkyta, sūdyta, marinuota žuvimi.
 
Atstovaujami prekiniai ženklai
Mionetto
Henkell
Status
13
Finsky
Didikų
05
08
Dubliner
11
16
12
Luna Argenta
18
35 South
02
09
17
01
15
Drapier